KSH heeft nu officieel geschiedenisplein

HOOFDDORP De eerste leerlingen hebben er al gebruik van gemaakt en naar eigen zeggen: met veel plezier. Woensdagmiddag was de officiële opening: het geschiedenis(leer)plein van de KSH in Hoofddorp. Een speciaal voor het vak geschiedenis ingerichte ruimte met studiemateriaal, tafels en stoelen en rust.

De speciale ruimte is ingericht op initiatief van de sectie geschiedenis die met de studieruimte leerlingen de mogelijkheid geeft om op een andere manier de lesstof tot zich te nemen. Of, zoals directeur Mark Mees het verwoordde: "Als school wil je inspelen op de verschillende leerstijlen van je leerlingen. Dus naast klassikaal ook projectgericht en individueel. Dit plein, er komen er nog meer voor andere leergebieden, speelt daarop in."

"Een prima keus", liet gastspreker Herman Pleij (emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, bekend van onder meer zijn bijdragen op tv, zoal DWDD) weten. Hij benadrukte het belang van kennis van het verleden om daarmee beter te kunnen relativeren en afwegingen te maken, samenhang te zien en daarmee voldoende kennis (bagage) te hebben in de brede strijd tegen terrorisme. "Maar de leraar moet wel centraal blijven staan", voegde hij er meteen aan toe.

Onderwijswethouder Nederstigt mocht de officiële openingshandeling verrichten: hij plaatste een schietspoel, teken van 'de nieuwe tijd' (de industrialisatie) in een vitrine.