• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Expositie 'Dit is wat ik wil' in Galerie De Tuinkamer

HOOFDDORP In Galerie De Tuinkamer is vanaf 23 augustus de expositie 'Dit is wat ik wil' te zien, met werk van Dik Kusters (schilderen met spatten, riviergezichten), Marije Gies (glas in lood, glasfusion en Tiffany), en Riet Jimmink (beelden van cement gecombineerd met stukken puin). Drie totaal verschillende kunstenaars maar wel drie kunstenaars die op een heel bijzondere manier uiting geven aan hun passie.

Het rivierenlandschap gaat Dik Kusters aan het hart. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de wintermaanden maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel. Deze wisselende vergezichten wil hij vastleggen en daarvoor ontwikkelde hij zijn eigen spattechniek om zoals hij zelf zegt "ook de lucht achter de horizon te schilderen". Op speelse wijze geeft hij een bijzondere impressie van een landschap dat constant aan verandering onderhevig is.

BIJZONDERE KLEUREN Gefascineerd door het effect van de zon op een glas-in-lood in haar werkomgeving wist Marije Gies wat ze wilde. De vele en bijzondere kleuren van het glas inspireerden haar. Ze volgde een workshop glas-in-lood zetten. En toen ze er achter kwam dat er in Nederland ook een glasopleiding was schreef ze zich meteen in. Na haar 4-jarige opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven tot creatief vakvrouw glazenier begon ze in 2012 haar eigen bedrijf Magies glas. Ze beheerst alle glastechnieken zoals fusion, glas-in-lood en Tiffany.

Riet Jimmink - alhoewel niet katholiek - was al heel jong gefascineerd door Maria. Ze begon samen met een vriendin met het maken van cementen afgietsels van Maria-beelden. Door een toevallige vondst op het wad kwam ze op het idee om de ingetogen Maria-beelden te combineren met puin en ander bouwafval zoals lood, hout en betonijzer. De afvalcontainers bij een bouwplaats zijn voor haar schatkamers om eindeloos te zoeken naar de juiste combinatie. De kwetsbare Maria-beelden in combinatie met het ruwe materiaal resulteren in spirituele beelden die het oorspronkelijke beeld een nieuwe kracht geven.

OPBRENGST Galerie De Tuinkamer werkt in het derde seizoen opnieuw samen met Justice and Care. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar deze stichting, die slachtoffers van mensenhandel opspoort, bevrijdt en ondersteunt. De Tuinkamer is te vinden aan de Wilsonstraat 61 in Hoofddorp, meer informatie staat hier.