• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    pr

Expositie Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP - Jannie Huiberts, Esther Schalk-Vink, Iris den Toonder, Jurriaan Berends, Maarten Nolte, Sander Rietvink, Nicole Smidt, Carlo Buskermolen, Carina van der Zaag, Emily Melgers, Gemma Jansen, Anette Wagtendonk en Roberto Dias Fortes zijn de kunstenaars die de komende weken exposeren in Galerie Kunst 2001. De tentoonstelling met hun bijzondere schilderijen en sculpturen werd zondagmiddag 1 september in het Dorpshuis van Badhoevedorp geopend door Monique Berends, voormalig voorzitter van Galerie Kunst 2001 maar ook de moeder van één van de exposerende kunstenaars.

'Het is kunst die mensen vrolijk en blij maakt,' zei ze volkomen terecht.

Wie de komende weken Galerie Kunst 2001 bezoekt, en dat kan van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur, zal worden verrast door de hoge kwaliteit van het werk van de kunstenaars met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die allen cliënt zijn van de Stichting Ons Tweede Thuis. Ze maken hun werk in Het Atelier in het Dagcentrum in Floriande, Hoofddorp. Uit de toespraak van Monique Berends bleek hoe moeilijk het was voor John Striegel en René Smaling, de tentoonstellingsinrichters van Galerie Kunst 2001 om uit het grote aanbod aan prachtig werk een selectie te maken. Van elke kunstenaar hangen nu minstens twee werken in de Galerie.

Monique liet de kunstenaars zelf ook aan het woord om te praten over hun inspiratie en motivatie en daar kwam vooral uit voort dat ze het heel erg leuk vinden en dat ze hun energie er in kwijt kunnen, dat ze van kleuren houden. Bezoekers kunnen echter ook nader kennismaken met de kunstenaars want zij worden naast hun werk op een informatiepaneeltje met foto voorgesteld.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 6 oktober 2019. De toegang is gratis. De expositie is op afspraak te bezoeken, maar wie buiten openingstijden van de Galerie het Dorpshuis Badhoevedorp bezoekt, kan ook al vrolijk en blij worden van het veelzijdige en kleurrijke werk.

Meer informatie over de expositie en Galerie Kunst 2001 is te vinden op de