• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Laatste betonbak Cruquiusdijk verwijderd

VIJFHUIZEN Het is een vreemd gezicht: de foeilelijke betonnen bakken die tientallen jaren het beeld van de Cruquiusdijk bepaalden, zijn weg. De laatste bak werd dinsdagmiddag verwijderd nadat de wethouders Elzakalai en Reneman deze met een voorhamer te lijf waren gegaan.

Bezweken onder de protesten en de mokerslagen werd de toegetakelde bak in de berm gezet. Het wachten is op het transport naar de puinbreker. Het wegdek wordt aangepakt en het sluitstuk van de werkzaamheden is de aanleg van drie verkeersdrempels. Zij moeten de snelheid van het verkeer in toom houden. De taak overnemen dus van de bakken die ooit zijn geplaatst om de automobilisten te dwingen hun snelheid aan te passen. Bakken die in het verleden voor aanrijdingen met dodelijke afloop hebben gezorgd.

Met het verwijderen van de bakken is een vooruit geschoven maatregel in de integrale aanpak van de Ringdijk. 'Visie Ringdijk en Ringvaart' genoemd. Het gemeentebestuur wil de verkeersveiligheid en de leefbaarheid vergroten en de toeristische en recreatieve potenties benutten. Komende donderdag stemt de raad over het plan.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.