Leerlingen basisscholen krijgen les over 'anders zijn'

HOOFDDORP Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Haarlemmermeer hebben de mogelijkheid om gastlessen te krijgen over 'anders zijn'. De lessen worden gegeven door het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BDK).

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei dinsdag dat de lessen nog steeds hard nodig zijn, omdat het aantal klachten over discriminatie vorig jaar opnieuw is toegenomen. Het college van B en W heeft daarom besloten om alle basisscholen gratis 2 gastlessen aan te bieden. Als scholen daarna nog meer lessen willen, dienen ze dat zelf te regelen bij het BDK.

Tijdens de lessen wordt scholieren geleerd dat het helemaal niet gek is als mensen 'anders dan anders' zijn en dat dit zeker geen reden is om iemand met de nek aan te kijken. Alle basisscholen krijgen ook het boek Taart! cadeau, waarin op een speelse manier op hetzelfde thema wordt ingespeeld. Dit boek is vooral gericht op de jongste leerlingen.

De activiteiten van het BDK zijn onderdeel van een actieweek die zaterdag wordt afgesloten met de Dag tegen Racisme en Discriminatie.