Leerlingen CBS Immanuëlschool op bezoek bij BDUmedia

RIJSENHOUT Kinderen uit groep 8 van CBS Immanuëlschool hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan BDUmedia in Barneveld. Zo werd de belofte ingelost om te zien waar de krant van HCnieuws.nl nou eigenlijk gedrukt wordt.

In het kader van het project 'De Parels van Rijsenhout' had het promoteam #InRijsenhout vorige jaar schoolkinderen gevraagd om verhalen op te tekenen uit de mond van oudere Rijsenhouters. De CBS Immanuëlschool was direct enthousiast en heeft het project ingepast in het lesprogramma van groep 7. Zo ontmoetten jong en oud elkaar afgelopen zomer om de herinnering aan het oude Rijsenhout levend te houden.

Het winnende interview is eind vorig jaar in HCnieuws.nl gepubliceerd. Daar zat aan vast dat de kinderen een kijkje mochten nemen op de redactie van de krant. "Om het voor de kinderen nog leuker te maken hebben wij toen voorgesteld om eens te kijken waar de krant gedrukt wordt", laat content-regisseur van HCnieuws.nl Ton Dijkstra weten. "En vandaag was het dan eindelijk zover."

Rond 10.30 uur kwam de bus aan in Barneveld, waar de kinderen werden ontvangen met fris en een koekje. Na een uitleg van Erwin Klein Wolterink, verkoopleider bij de BDU, over het reilen en zeilen van BDUmedia nam oud eigenaar van de Hoofddorpse Courant, Henk Koning, het woord. Hij vertelde iets over de geschiedenis van de oudste krant van Haarlemmermeer. De kinderen moesten toegeven dat er in de afgelopen 91 jaar wel heel wat is veranderd.

Na uitleg van Ton Dijkstra over hoe het er nu aan toegaat op de redactie was het moment eindelijk daar dat de rondleiding kon beginnen. Er werd gestart met een bezoekje aan het contenthuis. De plek waar de redactie is huisvest en waar onder andere de Barneveldse Krant maakt wordt. Vervolgens werd er richting gezet naar het pand waar de leerlingen eigenlijk voor naar Barneveld waren gekomen: de rotatiepers van BDUmedia.

Na het beantwoorden van vele vragen was het moment van de terugreis aangebroken. Met een voldaan gevoel werd er koers richting Rijsenhout gezet.

In de papiereneditie van HCnieuws.nl van volgende week donderdag meer over het bezoek.