• Senioren van De Zonnebloem in gesprek met leerlingen van het HVC.

    Frans Tol

Leerlingen HVC ontvangen zestien ouderen

NIEUW-VENNEP Na afloop meldden de senioren van De Zonnebloem dat de ontvangst op het HVC, zeer gewaardeerd werd. Die gastvrije ontvangst was met een activiteitenprogramma en afsluitende maaltijd helemaal georganiseerd door de leerlingen van 4 havo en 4 vwo. Daarom gaf Lily Siebens van De Zonnebloem in een afsluitend toespraakje aan dat zo’n activiteit voor herhaling vatbaar is. Dit aan het HVC gerichte verzoek werd dan ook enthousiast ondersteund door de zestien deelnemende ouderen.

In de werkweek van het HVC waren de andere leerlingen op bezoek in Berlijn. Voor de achterblijvers werd een heel programma opgezet. Onderdeel daarvan was de ontvangst op vrijdag van de Zonnebloemleden. Directiesecretaresse Yvette Vonk, die terloops wees op het nieuwe logo en de nieuwe kleuren van het HVC: "Voor de thuisblijvers moest een alternatief komen. Dat is naast deze ontvangst een bezoek aan CTS geweest waar robots zorgen voor het orderpicken, een bezoek aan het gemeentehuis waar zij onder meer film 'Ervaar de Raad' gezien hebben. Verder konden zij in Cinemeerse de film 'A star is born' met Lady Gaga zien, werd er een ontsnapping uit een escape room gedaan en werd er gesport."

Leerling 4 vwo Yasmine Bouwhuis wil in de toekomst iets ‘juridisch’ gaan doen. "Bij CTS bleek dat daar in de toekomst best behoefte aan zal zijn." Bovendien heeft zij na het bezoek aan het Raadhuis besloten zich op te geven voor de Jeugdraad. Maar de week werd begonnen met het opstellen van het programma voor het bezoek van de zestien leden en de drie begeleiders van De Zonnebloem op vrijdag. Er werden taken verdeeld, spelletjes bedacht en een quiz in elkaar gezet.

AFDRUK Na de ontvangst ging iedereen eerst op de foto. Van die foto werd voor alle Zonnebloemers een afdruk gemaakt en die afdruk werd door de deelnemers zelf in een lijstje geplaatst. Op het programma stond een wandeling, er werd gekaart en er was als finale de quiz. De leerlingen Daanilja Khan (17) en Appie Belkadi (18) begeleidden vrijdag de wandelaars en genoten van de gesprekken. "We hebben gewoon een blokje om gewandeld. Niet echt ver, dat gaat niet meer. Al wandelend praat je dan met die ouderen en dan krijg je vooral te horen wat hun kleinkinderen studeren."

Een aantal deelnemers moest gebruik maken van een rolstoel en kon dus niet meewandelen maar de 91-jarige Joukje Pen-Bakker kon dat nog wel. Met drie dochters, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen heeft zij nog genoeg contact met de jeugd, maar het bezoek aan het HVC deed haar goed. "Ja, dat wandelen is nog gezond ook, maar ik vond het vandaag vooral heel gezellig en door die quiz nog leerzaam ook."

Die quiz werd foutloos gewonnen door Mies Schalk - van Osenbruggen (81). "Ik heb een geweldige dag gehad en nog gewonnen ook. Ik lees veel en weet mijn weg te vinden op internet." Vanuit het HVC werd gemeld dat de school dit soort activiteiten vaker wil gaan houden.