• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Leerlingen Kaj Munk vergroenen Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Leerlingen van het Kaj Munk Technasium zijn deze maandagmorgen aan de slag gegaan om van 'postzegelstukjes gras' buurtparkjes te maken.

"Het is uiterst belangrijk dat Badhoevedorp, ingeklemd tussen snelwegen, heel groen gemaakt wordt en wij zijn blij met alle adviezen die jullie ons gaan geven." Met deze woorden geeft dorpsraad-voorzitter Anne Marie Kamevaar in het dorpshuis de aftrap van een unieke samenwerking tussen de school en de dorpsraad. Bijna honderd leerlingen van de Hoofddorpse school gaan op verzoek van de dorpsraad en met ondersteuning van de gemeente en het Centrum voor Duurzaamheid NMCX onderzoeken welke kansen er zijn voor de grasvelden bij de Papegaaistraat en de Einsteinlaan, door Kamevaar aangeduid met 'postzegelstukjes gras'. Buurtparkjes moeten het worden waarbij de wensen van de omwonenden voorop staan.

Gewerkt wordt volgens de placemaking-methode. Een nieuwe methode om naar je eigen omgeving te kijken. Waarbij het draait om mensen en niet om stenen, om plekken waar iedereen graag wil zijn, die niet per se veel geld hoeven te kosten en waarbij samen met de gebruikers wordt gewerkt aan de verbetering van de leefomgeving. Met die opdracht stuurt Rudy Klaassen, verbonden aan het NMCX, de grote groep leerlingen de kou in. Naar de Papegaaistraat om te zien welke kansen er liggen.

Woensdag zijn de grasveldjes bij de flats aan de Einsteinlaan aan de beurt. De eerste resultaten staan komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.