• MeerRadio

Leerlingen Klippeholm maken beste nieuwsuitzending

HOOFDDORP In de live-uitzending van het radioprogramma Onderweg van MeerRadio is bekend gemaakt dat groep 7a van RK Basisschool Klippeholm de allerbeste eigen nieuwsuitzending van het seizoen 2016/2017 heeft gemaakt. Dat heeft de officiële jury vastgesteld na het beluisteren van alle in het afgelopen half jaar door Haarlemmermeerse basisscholen gemaakte programma's bij MeerRadio.

Voor groep 8 van Daltonschool Het Palet uit Nieuw-Vennep was er een tweede plaats en groep 6/7/8J van Montessorischool De Boog, ook uit Nieuw-Vennep, eindigde op een eervolle derde plek.

De basisschoolleerlingen maakten hun nieuwsuitzendingen in het kader van de workshop 'Maak Nieuws bij MeerRadio'. Dat is een co-productie van MeerRadio en Pier K, die sinds 2016 door basisscholen voor de bovenste drie groepen te boeken is. Onderdeel daarvan zijn een journalistieke inleiding, een bezoek aan de studio's van MeerRadio en het zélf maken van een radioprogramma, dat vervolgens ook te beluisteren valt.

De leerlingen worden daarbij deskundig begeleid door Moreen Pattiruhu (voormalig eindredacteur MeerNieuws en radio- en TV-presentator), de vrijwilligers van streekomroep MeerRadio en hun eigen docent. Ook ouders zijn betrokken bij deze spannende kennismaking met de lokale media, nieuws presenteren en interviewen.

JURY Een deskundige jury, het MT- van MeerRadio, beoordeelde de nieuwsuitzendingen van de basisscholen. Op 16 mei zullen wethouder Nederstigt, Pier K-directeur Van der Ent en oud-interim-directeur van MeerRadio Bram van Uchelen, live op de radio, de hoofdprijs, de 'Zilveren MeerRadio Microfoon' uitreiken.

Het juryrapport zegt over de winnaars, groep 7a van de Klippeholm met meester Martin Polanus: 'Overall de beste aflevering. Beste nieuwslezeres, origineel interview, prima voorbereide leerlingen en een groep die echt goed kan samenwerken.'

Lof was er ook voor groep 8 van Het Palet (juf Loes Zuidervaart): 'Opvallend goede interviewer, natuurtalent en goede presentator.' Over groep 6/7/8 van De Boog, met Juf Daisy Walburg, vermeldt het juryrapport: 'Uitstekende presentatrice, leuke nieuwsuitzending'.

WORKSHOP BOEKEN Basisscholen kunnen 'Maak nieuws bij MeerRadio' voor de periode 2017/2018 boeken bij Pier K of via www.kunstencultuuropschool.nl. Direct inschrijven (vol is vol!) kan tijdens de speeddates (voorheen: onderwijsmarkt) op woensdagmiddag 12 april in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De lessenserie Maak nieuws bij MeerRadio is opgenomen in het reguliere aanbod voor het Primair Onderwijs van Pier K voor het komende schooljaar.

Meer informatie op www.meerradio.nl/educatie.