• Personeel van de BioExpress reikt de prijs uit aan Team Sushi-burger.

    NMCX

Leerlingen ontwerpen een gezonde snack

HOOFDDORP De winnaars van de Gezonde Snack 2019 zijn donderdag 18 april bij het Kaj Munk College bekend gemaakt.

De Sushi-burger ging er met de prijs voor gezondste snack Catering vandoor, terwijl Brockip in de categorie Lunchroom aan het langste eind trok. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs. De huldiging van de winnaars vond plaats bij opdrachtgever Lunchroom en catering de BioExpress in aanwezigheid van het voltallige personeel, de begeleidende docent van het Kaj Munk College en de projectleiders van NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

SUPERTROTS De leerlingen waren supertrots op de geleverde prestatie en kregen van BioExpress de uitnodiging om hun snack verder te ontwikkelen, zodat het uiteindelijke resultaat kan worden toegevoegd aan de menukaart voor de lunchroom en catering. Alle deelnemende leerlingen kregen een biologische appel uitgereikt van De Olmenhorst.

DUURZAAM EN GEZOND De gezonde snacks werden door leerlingen van het Kaj Munk College ontworpen naar aanleiding van een zogenaamde 'Onderzoeken en Ontwerpen'-opdracht. Lunchroom en catering de BioExpress was deze keer de opdrachtgever: ontwerp een gezonde snack voor onze lunchroom en eentje voor de catering. De leerlingen deden onderzoek naar duurzame en biologische, maar vooral gezonde, ingrediënten.

JURY Er werden in totaal 23 recepten via een kookchallenge in de klas gepresenteerd aan een expert-jury. De jury heeft de snacks geproefd en beoordeeld op gezond, 100% biologisch, glutenvrij, smaak en structuur. Uiteraard werd er ook gekeken naar de bereidingswijze en duurzame toepasbaarheid in de praktijk. Binnenkort zijn de winnende snack te vinden op de menukaart van Lunchroom en Catering de BioExpress.