Leraar Haarlemmermeer Lyceum verongelukt in Spanje

HOOFDDORP Het nieuws over het overlijden van de Hoofddorpse leraar Abdelghani Belkhou en zijn vrouw is op het Haarlemmermeer Lyceum ingeslagen als een bom. De vader en moeder van het Marokkaanse gezin blijken vorige week in Spanje te zijn verongelukt. Hun twee kinderen van 1 en 5 jaar overleefden de crash, net als een 23-jarig familielid dat eveneens in de auto aanwezig was.

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het gezin was onderweg van Marokko naar Nederland toen het noodlot toesloeg.

“De verslagenheid op school is groot. We doen er alles aan om op gepaste wijze recht te doen aan dit grote verdriet”, bericht de school. “Wij worden hierbij ondersteund door medewerkers van de GGD.”

Collega’s, leerlingen en ouders zijn inmiddels per mail geïnformeerd. “Wij vinden het van belang om met alle belangstellenden stil te staan bij het overlijden van Abdelghani. Daartoe houden wij op korte termijn een herdenkingsdienst op onze school. Verdere informatie over deze herdenkingsdienst volgt deze week.”