• Pief Weyman

Leslie de Koning speelt hoofdrol in Spotlight

HOOFDDORP Hoofddorper Leslie de Koning (16) speelt de rol van personage Kess de Jong, een zeer getalenteerde hiphop danser, in de nieuwe Nickelodeon serie Sportlight. De serie is vanaf maandag 25 mei elke schooldag om 19.30 uur te zien.

'Spotlight' is een nieuwe scripted reality serie en speelt zich af op theaterschool 't Podium. Een school die naast regulier onderwijs, zich specialiseert in de ontwikkeling van artistiek talent in de entertainment branche.

Deze nieuwe Nederlandse serie gunt de kijker een kijkje in het leven van vijf jonge talentvolle scholieren op een bijzondere middelbare school waar leerlingen worden klaargestoomd voor een carrière in de spotlights.

Leerlingen Sanne, Lynn, Fem, Kess en Joris delen hun wensen, dromen, kattenkwaad, angsten en ongemakkelijkheden met de kijker. Ze laten de hobbelige weg naar volwassenheid zien: van nieuwe vriendschappen tot de beste zijn in je dansklas, maar ook het zingen van een nummer over je eerste liefde. Allemaal met als doel een leven in de spotlights

Spotlight stimuleert, confronteert, inspireert en is bovenal leuk om naar te kijken. De variëteit van herkenbare en opwindende verhalen met zang, dans, muziek en cabaret en de talentvolle cast maken de serie interessant en aantrekkelijk voor jong en oud.

De koning is al eerder op televisie te zien geweest. In 2012 deed hij mee aan AVRO Junior Dance, een danswedstrijd voor jongeren. In 2013 werd hij de winnaar So You Think You Can Dance: The Next Generation op RTL 5.