• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Henk van Ommeren

Lintjesregen Haarlemmerliede en Spaarnwoude

HALFWEG Wethouder Raymond van Haeften had dit jaar als locoburgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude de eer om de dag voor Koningsdag een drietal Koninklijke Onderscheidingen in de Orde van Oranje Nassau uit te reiken.

Een bijzondere ceremonie, immers door de fusie was het de laatste keer dat er een Lintjesregen in het gemeentehuis in Halfweg was. Omdat Pieter Heiliegers als waarnemend burgemeester in Uithoorn daar de onderscheidingen moest uitreiken, mocht Van Haeften als locoburgemeester de taak bij deze bijzondere bijeenkomst op zich nemen.

Chris Buzink uit Haarlemmerliede was de eerste die de versierselen van Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg opgespeld. Vanaf 1993 is hij actief als voorzitter, secretaris en nu webmaster van de IJsclub De Liede. Daarnaast houdt hij zich sinds 1998 bezig met de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude, vanaf 1998 als secretaris. Verder is hij penningmeester van buurthuis ‘De Stoep’. Voor aantal verenigingen verzorgt Buzink de websites.

Tonny Kortekaas-Thorborg uit Haarlemmerliede werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van 1985 tot 1985 is zij pleegouder geweest van in ongeveer 8 pleegkinderen. Sindsdien heeft zij meerdere kinderen opgevangen als bestandpleegouder. Ook zat zij in de crisisopvang en is zij bestuurlijk actief in onder andere de Kenter Jeugdhulp. Verder is en was zij actief in de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Sander Ruitenbeek uit Spaarndam werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1996 is hij actief bij het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond (KNZV), onder andere als voorzitter. Hij stond aan de basis van de jaarlijkse Holland Korendag. Sinds 2014 is hij penningmeester van de Stichting Dorpscentrum Spaarndam. Daarbij is hij onder ander betrokken bij de subsidieaanvraag van de Stichting Leefbaarheidsfonds Schiphol.