• Eigen foto

Lions vallen record aan

HAARLEMMERMEER Lionsclub Haarlemmermeer-Host gaat een aanval doen op het eigen record ingezamelde DE-punten. Vorig jaar werden liefst ruim 1,3 miljoen punten ingeleverd. Punten die door Douwe Egberts werden omgezet in 2.712 pakken koffie voor Voedselbank Haarlemmermeer. De Lions doen er alles aan het recordaantal van vorig jaar te overtreffen zodat er bij de voedselbank nóg meer pakken koffie afgeleverd kunnen worden. Die daarna een dankbare weg vinden naar de voedselpakketten die wekelijks worden uitgereikt.

De Lions zitten niet stil. Na de start van de actie hebben ze al 250.000 punten kunnen knippen en tellen. Maar ze vinden het nog lang niet genoeg en vragen iedereen nog eens goed in aanrechtkastjes, kastladen, trommeltjes en andere al dan niet voor de hand liggende plekken te willen kijken naar vergeten punten. "Ons eigen record moét verbroken worden. Daar zetten we op in."

Nog tot 12 januari kunnen de DE-punten worden ingeleverd. Dit kan bij alle 26 dorps- en buurthuizen van Maatvast plus op een aantal andere locaties in de polder. In totaal staan op 38 plekken inleverdozen. Waaronder bij Voedselbank Haarlemmermeer in Hoofddorp en bij Lion Jan de Jong, Egholm 37, ook in Hoofddorp. Jan de Jong houdt van autorijden en komt de DE-punten met veel plezier thuis ophalen. Hij kan tevens informatie geven over alle inleveradressen. De Jong is bereikbaar via (023) 56 13 330.