• Rob Joore

De Vennepse Spelen levert feestavond op voor 250 senioren

NIEUW-VENNEP Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep is de winnaar geworden van de eerste editie van De Vennepse Spelen. De club bleek dit weekeinde, na de laatste speelronde bij voetbalclub SV DIOS, de meeste punten te hebben vergaard. Grootste winnaars waren echter de senioren van het dorp, voor wie de opbrengst van het toernooi bestemd is. 

De Vennepse Spelen is een inititief van een zestal Vennepse sportclubs: Tennisclub De Kikkers, volleybalvereniging VHZ, honk- en softbalclub Vennep Flyers, Badminton Vereniging Nieuw-Vennep, Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep en voetbalclub SV DIOS. 

SPEELRONDE Tijdens het toernooi beoefenden de deelnemers iedere speeldag een van deze zes sporten, waarbij de organiserende club niet mee mocht spelen. Afgelopen weekeinde was de laatste speelronde bij DIOS. Na afloop werd bekend dat het team van Tafeltennisvereniging Nieuw-Vennep als winnaar uit de bus is gekomen. 

Maar nog mooier was de opbrengst. Die was namelijk bestemd voor de Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Zuid (SVHZ), met als doel een uitje voor senioren. De deelnemende clubs hopen zo ouderen in het dorp uit hun isolement te halen. Wethouder Mieke Booij was zaterdag ook van de partij bij DIOS, onder meer om de cheque aan de SVHZ uit te reiken. Met daarop een prachtige opbrengst, want er kunnen binnenkort 250 ouderen uit Nieuw-Vennep een geheel verzorgde feestmiddag tegemoet zien.