• ANP Foto

Hele massagebranche in kwaad daglicht

HOOFDDORP De hele massagebranche in Haarlemmermeer staat in een kwaad daglicht door de gedwongen sluiting van zes onderzochte ondernemingen waar seks werd aangeboden.

"Mijn branchegenoten en ook ik zijn niet blij met de publiciteit. Zeker niet nadat HCnieuws vorige week vermeldde dat alle massagesalons in Haarlemmermeer werden gesloten," zegt een eigenaresse van een massagepraktijk. Ze wil anoniem blijven, tekenend voor de argwaan in deze wereld. "Vermeld maar de salons die zijn gesloten. Mijn klanten vroegen nogal lacherig of het ook over mij gaat. Maar iedereen weet dat ik me aan de regels houd. Verzoeken in de richting van erotiek krijg ik heel zelden via de telefoon, en die wimpel ik dan direct weg."

De Thaise massagesalon Golden Touch aan de Kruisweg wil wél met naam en toenaam in de krant. Een woordvoerder laat weten het jammer en vreemd te vinden dat de mysteriegast deze locatie links heeft laten liggen. "We zien er precies uit als de andere salons, maar hier is blijkbaar niemand langs geweest. Overigens hebben wij niets te verbergen, want seks wordt hier niet geboden in de anderhalf jaar dat we open zijn. We hoopten door de gedwongen sluitingen elders nog op een beetje extra klandizie, maar daar is totaal geen sprake van."

De gemeente geeft bij monde van Wim Koevoet aan dat er een foutje was geslopen in het naar buiten gebrachte bericht en dat er zeven salons zijn bezocht. De mysterie guest trof in Golden Touch niets illegaals.

Er was een simpele aanleiding tot het onderzoek. "We ontvingen niet alleen 'signalen', maar iedereen die de reviews leest, kan zien welke praktijken er worden uitgeoefend in de salons. In het verleden is er ook al eens onderzoek uitgevoerd en we gaan daar mee door. Prostitutie is in Haarlemmermeer niet verboden, dat heeft te maken met landelijke wetgeving. Maar er moet wel een vergunning worden aangevraagd, met alle regels van dien."

De namen van de gesloten bedrijven worden wegens privacy niet gegeven.

Eric Hoenson