• Tass Sadaa

    Foto PR

Tass Saada, auteur van ‘Arafat was mijn held’, spreekt in De Meerkerk

02-09-2019, 14:34 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Hoofddorp - Zondagmorgen 8 september ontvangt De Meerkerk de Palestijnse christenauteur Tass Saada, ooit chauffeur van voormalig PLO-leider Yasser Arafat. Tass werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook. In zijn verlangen naar een Palestijnse staat radicaliseerde hij en sloot zich aan bij Fatah. Hij werd sluipschutter en kreeg de bijnaam ‘slager’; toen voor hem een erenaam.

Nu denkt hij er met veel verdriet en schaamte aan terug. Jarenlang was hij vol haat tegenover de Joden. Maar haat en bitterheid werden vervangen door liefde en respect. Hij kwam tot geloof in Jezus Christus, wat een nieuw verlangen in hem teweeg bracht: verzoening tussen Joden en Arabieren. In zijn eerste boek ‘Arafat was mijn held’ vertelt hij zijn verhaal.

Liefdevol van betekenis zijn

Via hun organisatie Hope for Ishmael bieden Tass en zijn team nu humanitaire hulp aan mensen in Gaza. In Jeruzalem en Jericho leiden ze een paar scholen waar Joodse en Palestijnse kinderen gezamenlijk onderwijs genieten. In zijn tweede boek “Een geest van terreur” schrijft hij over het verlangen hoop te zaaien in harten die verscheurd zijn door haat en geweld. Komend najaar beginnen ze met ‘Lead with Love’, waarmee ze kerken wereldwijd willen inspireren om liefdevol van betekenis te zijn voor moslims in hun eigen woonomgeving.

Wie meer wil horen over deze bijzondere boodschap is van harte welkom: De Meerkerk, Bennebroekerweg 515, Hoofddorp, diensten om 9:00 uur en 11:00 uur. Voor meer info: www.meerkerk.nl