• Beinsdorp: Passanten zien persoon in Ringvaart drijven
  Beinsdorp, 11 februari -Op de Hillegommerdijk heeft woensdagmiddag een grote hulpverleningsactie plaatsgevonden toen fietsers een persoon in de ringvaart zagen drijven. Hulpverleners werden massaal gealarmeerd, zoals een duikteam van de brandweer, traumahelikopter, meerdere ambulances en politie eenheden uit zowel Kennemerland als Hollands-Midden.
  Het slachtoffer is aan de kant voor langere tijd gereanimeerd. Later is de reanimatie overgenomen door een lucas (een automatische reanimatie machine). Hierna is het slachtoffer met spoed en onder begeleiding van drie politiemotoren overgebracht naar het LuMc in Leiden.
  Op dit moment is het nog onduidelijk hoelang het slachtoffer in het water lag en wat er gebeurd is. De politie doet op dit moment onderzoekt.
  Gedurende het onderzoek is de Hillegommerdijk voor al het verkeer afgesloten.
  Fotografie: Eric van Lieshout

  Eric van Lieshout

Man te water; politie zoekt getuigen

BEINSDORP Een 36-jarige man uit Hillegom is woensdagmiddag rond 14.30 uur op de Hillegommerdijk in Beinsdorp te water geraakt. Voorbijgangers zagen de fiets en de man in het water liggen en belden de hulpdiensten.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het is op dit moment nog onduidelijk waarom of waardoor de man te water is geraakt. Daarom zoekt de politie getuigen.

Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.