• Erik van der Horst

Marcella van Altena succesvol op EK Hiphop in Tsjechië

HOOFDDORP In Ostrava, Tsjechië, heeft van 8 tot en met 11 juni het EK Hiphop plaatsgevonden. Dit toernooi waaraan zo'n 24 landen mee deden bleek enorm succesvol voor de aanwezige leerlingen van Danscentrum Marcella van Altena. Er werd maar liefst 5 keer in de finale gedanst waarbij er drie keer een plaats op het erepodium is behaald.

Het kinderteam Cheetahs pakte met veel enthousiasme de zilveren plak, het duo Sara Pete en Yulia Brink was samen met Formation Unexpected goed voor brons.

Viervoudig Nederlands kampioen Sara Pete werd met haar solo vierde en stond dus op alle vier de onderdelen in de finale. Het junioren team danste een goede finale en kwam hiermee op de vijfde plaats. Lotje en Angel eindigde met hun duo op een zevende plaats en daarmee in de top 10. Met 5 medailles is Marcella van Altena de best presterende Nederlandse dansschool.

"Het was een pittig toernooi en dan is het natuurlijk fantastisch als je hier zo goed presenteert en zulke mooie resultaten behaalt", kijkt Wendy van Altena terug. "Ik ben echt supertrots op al onze dansers. Ook op diegenen die niet de finale hebben gedanst want ze hebben hard gewerkt en hebben zich maar mooi kunnen laten zien op dit EK. Op naar het WK in oktober in Oostenrijk, Graz!"

Tijdens het EK dansten de teams Rebelz en Little Giants, daarnaast was er een flink aantal duo en solo dansers en stond Formation Battitude op de vloer. In totaal reisden er zo'n 60 dansers af naar het EK met een speciale chartervlucht van Corendon. Dit is voor het eerst dat er zoveel dansers van Marcella van Altena aanwezig waren op het EK.