• PR

Mariette Sedee lijsttrekker voor het CDA

HOOFDDORP Het duurt nog een jaar voor er gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, maar het CDA in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft al een lijsttrekker gekozen. De leden hebben huidig fractievoorzitter Mariette Sedee unaniem gekozen.

De in Nieuw-Vennep wonende Sedee heeft veel kennis en ervaring, zij heeft oog voor belangen van inwoners en weet mensen te binden, zegt het CDA. Enkele jaren geleden werd de Vennepse door de pers gekozen tot Politicus van het Jaar.

Volgens voorzitter Kees Bakker van de CDA-afdelingen in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude is er bewust voor gekozen om nu al een lijsttrekker te kiezen. "Op 1 januari 2019 fuseren de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede tot een nieuwe gemeente en dat betekent dat er voor het CDA het komende jaar veel werk ligt. Luisterend naar de inwoners komen we met een verkiezingsprogramma dat recht doet aan de belangen van nu nog beide gemeenten."

De partijvoorzitter zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het CDA met Mariette Sedee aan het roer een klinkend resultaat gaat boeken. De kersverse lijsttrekker is getrouwd en heeft twee kinderen. Zij zit sinds 2010 in de gemeenteraad.