• Eigen foto

Marjolein Steffens weer lijsttrekker voor de HAP

HOOFDDORP Marjolein Steffens-van de Water is tijdens een buitengewone ledenvergadering van de HAP unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige wethouder was ook bij de vorige drie raadsverkiezingen al lijsttrekker.

De verse partijvoorzitter Paul Croese van de HAP is trots op zijn lijsttrekker: "In Marjolein heeft onze lokale partij een lijsttrekker met veel politieke ervaring én een vrouw door wie onze kernwaarden lokaal, sociaal en betrokken dagelijks in de praktijk worden gebracht. Zij voert de lijst van HAP voor de vierde keer aan, steeds weer met passie en altijd met de mens centraal. Dat is precies waar HAP voor staat."

Steffens dankte de aanwezige leden voor het vertrouwen dat zij opnieuw krijgt in een gloedvol betoog over de inzet en betrokkenheid van alle 'ambassadeurs van HAP', zoals zij de partijleden karakteriseerde.

Even vielen haar woorden stil toen zij aankaartte dat het de eerste keer wordt dat zij de lijst gaat aanvoeren zonder dat Peter van Groenigen daar deel van uitmaakt. "De laatste keer dat ik tot lijsttrekker werd gekozen, was dat met mijn maatje Peter. Hij wordt gemist, zowel in de raadszaal als daarbuiten."

De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer worden woensdag 21 november gehouden. Bij de vorige verkiezingen in 2014 slaagde de HAP erin om de tweede partij van Haarlemmermeer te worden.