Martin Schröder onthult herinneringsplaquette in het Smulbos

HOOFDDORP Luchtvaartpionier Martin Schröder onthult zaterdag 24 oktober namens vijf Lionsclubs uit Haarlemmermeer en Lisse een herinneringsplaquette bij de Martin Schröder- Ecololette (rode)appelboom. Hij en zijn vrouw Tineke plantten deze vorig jaar als laatste in het Smulbos in recreatiegebied Plesmanhoek.

In navolging van de wereldwijde Lionsactie om mede zorg te dragen voor een betere leefomgeving, namen vijf Lionsclubs in en om Haarlemmermeer twee jaar geleden het initiatief tot het Smulbos. Met de onthulling van deze plaquette is de aanplant van het Smulbos weliswaar voltooid, maar de Lionsclubs dragen de komende vier jaar nog zorg voor het onderhoud van het bos.

Martin Schröder (Amsterdam, 13 mei 1931) is piloot en oprichter van de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Martinair. Bij de oprichting in 1958 heette die nog Martin's Air Charter. In 1998 nam hij - 40 jaar na de oprichting - afscheid als president-directeur van Martinair.

Het Smulbos ligt in de Plesmanhoek, vernoemd naar de oprichter van de KLM, ten noorden van het Haarlemmermeerse Bos en de Geniedijk tussen de IJweg en de N205. De Plesmanhoek beslaat een gebied van 30 hectare waarin verschillende gewassen worden geteeld en biedt nieuwe mogelijkheden tot recreatie.