• Joop Touw

Meepraten over invulling nieuw dorpsplein in Zwanenburg

ZWANENBURG Inwoners van Zwanenburg die hun zegje willen doen over de inrichting van het nieuwe dorpsplein, zijn woensdag 17 april welkom tijdens een informatiebijeenkomst in De Olm. 

Eind vorig jaar is de bouw van het dorpshuis begonnen. Naast het nieuwe dorpshuis komt een dorpsplein. Hiervoor is door het ontwerpbureau Hosper samen met de begeleidingsgroep 'openbare ruimte en beeldkwaliteit' een schetsontwerp gemaakt. Nu wordt dit ontwerp verder uitgewerkt en waar nodig aangepast.

GRASVELD Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg komt op het grasveld tussen het huidige pand van Lidl en de oude mavo. Op de plek waar nu dorpshuis De Olm staat, komt een nieuw pand voor Lidl en waar nu Lidl is, komt het nieuwe dorpsplein.

De gemeente hoort graag de wensen en ideeën van inwoners voor het nieuwe dorpsplein. Tijdens de bijeenkomst woensdag 17 april is ontwerpbureau Hosper ook aanwezig. Publiek is welkom vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Hosper geeft dan eerst een presentatie, waarna er ruimte is om vragen te stellen.