• Archief

Meepraten over Ringvaart en dijk als gemeentelijk monument

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer biedt inwoners de kans mee te praten over het beschermen van de ringdijk en de Ringvaart als gemeentelijk monument. 

Bij de vaststelling van de Visie Ringdijk en Ringvaart in 2017 heeft de gemeente besloten om de ringdijk en de Ringvaart tot gemeentelijk erfgoed te verklaren. Nu gaat de gemeente verder onderzoeken hoe dit georganiseerd kan worden. Deskundigen en geïnteresseerde bewoners adviseren daarover in een klankbordgroep. Een verslag van de bijeenkomst van deze groep is hier te vinden.

VERHALEN In de maand juni vinden in dorpshuizen langs de Ringvaart vijf bijeenkomst plaats. Hier verzamelt de gemeente verhalen over de Ringvaart en de ringdijk. Deze moeten de inspiratie vormen voor het aanwijzen van monumenten en het verklaren tot erfgoed. 

Publiek is welkom in De Ontmoeting (Buitenkaag, 12 juni), De Rede (Rijsenhout, 17 juni), Cruquius (18 juni), 't Rietland (Badhoevedorp, 24 jui) of De Oude Waterwolf (Vijfhuizen, 25 juni). Alle bijeenkomst duren van 19.00 tot 22.00 uur. 

Aanmelden kan door te mailen naar info@haarlemmermeer.nl, onder vermelding van 'erfgoed Ringdijk'. Verzocht wordt ook te melden met hoeveel personen u van plan bent langs te komen. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Annemarie Lodder via annemarie.lodder@haarlemmermeer.nl of 0900-1852.