• 112Heuvelrug.nl

Meer politietoezicht in Zwanenburg na overvallen

HOOFDDORP De politie houdt meer toezicht in Zwanenburg nadat daar kort na elkaar twee gewapende overvallen hebben plaatsgevonden. Dat heeft burgemeester Theo Weterings donderdag tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer.

Spijker zei dat de overvallen grote impact hebben gehad op inwoners van Zwanenburg en dat er emotioneel op is gereageerd. Hij vroeg zich af of er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen om meer overvallen te voorkomen. Het raadslid wilde ook weten of er cameratoezicht kan komen op de vluchtroutes naar de andere kant van de Ringvaart.

Burgemeester Weterings antwoordde dat er plannen zijn voor cameratoezicht langs de A9 en dit voor een deel het gebied omvat in Halfweg en Zwanenburg. Voor uitvoering van deze plannen wordt er al nauw samengewerkt met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Weterings gaf ook aan dat de veiligheidsmaatregelen in het gebied worden geïntensiveerd. Ook is er voldoende nazorg na de recente overvallen. Daarover zijn volgens de burgemeester afspraken gemaakt in het kader van het keurmerk veilig ondernemen.