• import

Meerderheid raad akkoord met woontorens Toolenburg

HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad heeft er geen problemen mee dat op het vroegere terrein van autobedrijf Lexpoint in de wijk Toolenburg een appartementencomplex van 32 meter hoog wordt gebouwd. Dat bleek donderdag tijdens een debat in de raadsvergadering.

Ontwikkelaar Van Rhijn Bouw heeft een plan om op deze locatie een gebouw met 97 appartementen neer te zetten. Het hoogste appartement zou op de tiende verdieping moeten komen. Bewoners van Lindholm, Birkholm en Sonderholm aan de overkant van de locatie zijn tegen het plan. Ze zijn bang voor veel minder zon in vooral het voor- en najaar en daardoor een vermindering van hun woongenot.

Sommige raadsfracties hadden veel begrip voor de bezwaren van de bewoners. Zo pleitte fractievoorzitter Hans Spijker van een Haarlemmermeer voor maximaal zeven bouwlagen. Ook Marc Boerop (CDVP) vond dat de gemeente de tegenstanders tegemoet moet komen.

Ook fractieassistent Erik van der Peet van het CDA had zo zijn twijfels. Hij vroeg zich af waarom er niet zeven appartementen minder kunnen worden gebouwd, waardoor de hoogte aanzienlijk minder is dan de beoogde 32 meter.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zag echter niet als serieuze optie. Volgens hem heeft de gemeenteraad met het vaststellen van de structuurvisie voor Hoofddorp tot 2030 zelf ingestemd met de nu bestreden bouwhoogte. Elzakalai zag daarom geen enkele reden het bouwplan nu nog aan te passen.