Meerderheid raad voor aankoop panden Etta Palmstraat

HOOFDDORP Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de aankoop van de voormalige GGZ-panden aan de Etta Palmstraat in Hoofddorp. De fracties van Forza!, Onafhankelijk Liberaal en CDVP stemden tegen.

Forza! en CDVP dienden samen een motie in om de panden een zorgbestemming te laten behouden, maar dat voorstel werd verder alleen door Onafhankelijk Liberaal gesteund. De gemeente koopt de panden vrijdag definitief voor 3.1 miljoen euro. Het is de bedoeling dat er spoedzoekers en statushouders worden gehuisvest.

Tijdens een vergadering leverden omwonenden kort geleden forse kritiek op de plannen. Volgens hen heeft de gemeente de bewoners onvoldoende ingelicht en rammelt de procedure aan alle kanten.

Forza!-raadslid Michel van Dijk zei dat zijn fractie tegen het vrijmaken is van een krediet van 3.1 miljoen euro om statushouders en spoedzoekers onder dak te brengen. Volgens hem hadden de panden een zorgfunctie moeten houden. Van Dijk sprak over een 'schimmig verlopen aankoopprocedure'.