• import

Meerderheid raad voor lichtvervuilde grond in Park21

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft donderdag in meerderheid ingestemd met het gebruik van licht vervuilde grond voor de aanleg van heuvels in recreatiegebied Park21. De coalitiepartijen steunden het voorstel en de oppositie was unaniem tegen.

Het gebruik van lichtvervuilde grond in Park21 is een omstreden kwestie. De tegenstanders menen dat je geen risico moet nemen en gewoon schone grond moet gebruiken. Het college van burgemeester en wethouders beoogde drie weken geleden tijdens een debat in de raad dat er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid is.

HAP-raadslid Ron Heimerikx vroeg tijdens de raadsvergadering of het college bereid is om alternatieven van de afdeling Haarlemmermeer van LTO Noord onder de loep te nemen. Wethouder Tom Horn zei daartoe bereid te zijn. Dat gaf voor de HAP-fractie de doorslag om voor het voorstel van het college te stemmen, zo zei Heimerikx later.

Voor D66 was het vooral van belang dat milieuexperts zich positief hebben uitgelaten over de plannen, zo zei fractievoorzitter Joost Koomen. VVD-raadslid Beryl van Straten stelde dat de tegenstanders van het plan de onrust aanwakkeren. Zij meende dat CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee ook om die reden een hoofdelijke stemming vroeg voor de twee amendementen die de partij indiende.