Meerlive 2016 wordt veelzijdigste ooit

HOOFDDORP Meerlive staat opnieuw op de agenda. Van 1 t/m 4 september staat op de vertrouwde plek bij het raadhuis in het centrum van Hoofddorp het Meerlive-podium opgebouwd en kunnen tienduizenden bezoekers gratis genieten van de optredens.

Mede dankzij de steun van trouwe en vele nieuwe sponsors is het muziekaanbod ook dit jaar heel divers en staan er topnamen op de line-up. Zo heeft de grote kleine man Roel van Velzen aangekondigd zijn vorig jaar helaas afgezegde optreden, alsnog te komen doen. Hij staat met band op de openingsavond gepland voor een live concert.

Op de openingsavond treedt ook O'G3NE op. Het verhaal achter deze meidengroep is bekend.

Niet iedereen zal direct opveren bij het lezen van de naam JeWelste. Het is een band die meer dan tien jaar bestaat en in die periode echt waanzinnige optredens verzorgde. Een band die nog weleens te zien is met Guus Meeuwis, maar ook alleen en met het grootste gemak nummers uit de 70er jaren vertolkt. Op de website van de groep staat: "De coverband met 100 % springgarantie". Dus tijdens het optreden gaan de beentjes zeker van de vloer en kan er volop meegezonden worden. Feest met de hoofdletter F.

Re-Play, in de originele bezetting, zoals die begin 90er jaren werd opgericht door Alwin Burke, Henk Waarde en Samuel de Wit heeft het Meerlive-podium voor vrijdagavond in de agenda staan. Later voegde Mark Dakriet zich bij de band en volgden successen zoals 'Ik Denk aan Jou', 'Kijk Om Je Heen' en Ala Day (Ik Leef Alleen Voor Jou). R&B van de hoogste plank begin september in Hoofddorp.

En dat de organisatie kosten nog moeite heeft gespaard, mag blijken uit het feit dat ook Xander de Buisonjé op het Meerlive-podium een optreden verzorgt. En daarbij kan het alle kanten opgaan. Van heel intiem tot groots en met een hoog meezinggehalte.

TOF Partyband! zal ook dit jaar niet ontbreken. Destijds bij de voorloper van het huidige Meerlive waren zij er al van de partij en hebben sindsdien geen Meerlive-editie gemist. Met recht de huisband van het evenement dus. Feestmakers par excellence en bij de trouwe Meerlive-bezoekers optredens die altijd weer om een toegift vragen.

Ondanks de vakantieperiode is de Meerlive-organisatie achter de schermen keihard bezig met de komende editie. Naast de contacten en contracten met artiesten, zijn er de gesprekken met de sponsors (zonder hen zou dit feest immers niet mogelijk en zeker niet gratis toegankelijk zijn), overheden, leveranciers en alles en iedereen die bij een dergelijk festival betrokken is.

Bedrijven die denken daar een steentje aan te kunnen bijdragen, kunnen dit kenbaar maken bij de organisatie. Anderen die het feest een warm hart toedragen kunnen via de website voor 100 euro Vriend van Meerlive worden.

Alle informatie daarover en de laatste updates zijn te vinden op de website en social media van meerlive.nl.

Zie tevens HCnieuws van donderdag 28 juli.