• MeerSport

MeerSport Spotlight: Esmee Visser

HOOFDDORP MeerSport-mannen Rick Middel en Bas Scharwachter ontvingen maandag in de studio Esmee Visser. De schaatsster reed tijdens de KNSB Cup haar wedstrijden op de afstanden drie en vijf kilometer. Gezamenlijk nemen ze haar prestaties, team en toekomstplannen onder de loep.

Tijdens de KNSB Cup, gehouden van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober in Groningen, werden selectiewedstrijden gereden voor de Nederlandse afvaardiging in het World Cup-schaatsen. De nummers één tot en met vijf op een afstand plaatsten zich voor deze World Cup. Esmee eindigde op de drie kilometer op een negende plaats met een tijd van 4.14,73. Met een achtste plaats na een rit van 7.19,51 eindigde ze op de vijf kilometer een plaatsje hoger.

De eerste vier World Cup-wedstrijden gaan dus aan Esmee voorbij. "Ik was in eerste instantie teleurgesteld omdat ik veel beter kan. Maar ik heb het ook wel goed kunnen relativeren", aldus de Beinsdorpse die tegenwoordig in Heerenveen woont. Het missen van de wereldbekerwedstrijden schopt haar schaatsplanning niet in de war. "De World Cups waren ook niet in mijn planning opgenomen. Het was leuk geweest als ik me had gekwalificeerd, maar het is geen ramp".

Toch leek het er even op dat Esmee op de drie kilometer een podiumplaats zou pakken. Tot aan de dweilpauze stond ze bovenaan. "Dat was wel heel leuk. Je naam wordt dan vaak omgeroepen in het stadion en dat is grappig om te horen. Maar ik dacht wel al dat er nog mensen onder mijn tijd zouden komen". En dat was ook zo. Toch liet Esmee gerenommeerde schaatssters als Carien Kleibeuker, Yvonne Nauta en Jorien Voorhuis achter zich.

GEWOON MENSEN Esmee schaatst haar wedstrijden sinds kort in dienst van Team Plantina. "Het team bestaat uit sprinters met onder anderen Kai Verbij en Ronald Mulder. Daarnaast is er een allround-team dat grotendeels uit vrouwen bestaat en nog twee heren. Koen Verweij en Lucas van Alphen", somt Esmee op.

Bas merkt op dat mannen als Kai Verbij en Koen Verweij toch niet de minste zijn in de schaatswereld. Het was voor Esmee even wennen om met dit kaliber schaatsers op de ijsbaan te staan. "Vorig jaar zat ik echt nog met grote ogen naar ze te kijken. En nu speel ik bijvoorbeeld opeens kaartspelletjes met ze. Dan blijkt dat het ook maar gewoon mensen zijn."

Plannen heeft Esmee genoeg. "De komende weken ga ik mijn marathons rijden. Daarna ga ik proberen me te kwalificeren voor het NK allround in januari. En daarvoor in december nog het NK afstanden en daar ga ik me wel focussen op de drie en vijf kilometer. Kortom, blijven pushen en goed trainen met m'n teamgenoten."

MeerSport is iedere maandagavond van 19 uur tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.