• Vanaf links: Frits Slot, Gerda Settels en Felix Buys.

    Adamas

Meerwinkel repareert fietsen voor Adamas

NIEUW-VENNEP Meerwinkel Hoofddorp heeft woensdag 16 januari een cheque overhandigd aan het Adamas Inloophuis. Het bedrag van 2000 euro kwam tot stand door oude fietsen te repareren en ze te verkopen.
Het fietsklusteam van Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving, ontvangt iedere maandag twee tot drie vrachtwagens vol fietsen van de Mileustraat van Meerlanden. De niet-bruikbare fietsen worden uit elkaar gehaald voor de onderdelen. De nog bruikbare fietsen worden met deze onderdelen opgeknapt. Recycling in optima forma dus. De 'geupcyclede' fietsen worden verkocht in Meerwinkel.
Van de verkoop van de fietsen gaat ieder jaar 50 procent naar een goed doel en dit jaar is dat Adamas Inloophuis.
"Hier zijn wij super blij mee", aldus Annelies Osinga – leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. "We gaan dit geld besteden aan verse ingrediënten die wij inkopen voor onze kookworkshops en lunches voor onze maandelijkse dag workshops. Koken en eten verbindt mensen. Mooie gesprekken komen tot stand en men ervaart een gezondere levensstijl doordat wij kiezen om te koken met verse ingrediënten. Ook zorgen wij ervoor dat er gerechten gemaakt worden voor mensen die chemo hebben gehad. Chemo tast de smaakpapillen aan en heeft veel effect op de eetbelevenis. Door de gerechten hierop te selecteren, hopen wij weer de smaakbelevenis terug te brengen bij onze gasten. En wat zo mooi is, is dat je met het recyclen van fietsen door vrijwilligers weer een andere vrijwilligersorganisatie financieel kan ondersteunen. Het cirkeltje is zo mooi rond."


ADAMAS INLOOPHUIS Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100 procent afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er 300.000 euro nodig om
de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.