• Beer Ligthart

Menes presenteert een voorstelling voor en door jongeren

NIEUW-VENNEP Na de voorstelling Tweestrijd komt regisseur Alissya Brouwer met een nieuwe voorstelling, door haar geproduceerd en geregisseerd. Geïnspireerd op het kinderboek ‘Het Wereldje van Beer Ligthart’ van Jaap ter Haar.

De acteurs zijn zes jongeren uit Haarlemmermeer. Het is een stuk voor en door jongeren; zo wordt ook de techniek en de visagie door jongeren uitgevoerd, evenals de fotografie. Op zaterdag 25 mei is er om 14:00 uur en om 20:00 uur een voorstelling in jongerencentrum De Hype te Nieuw-Vennep. Toegangskaartjes zijn te bestellen via berichtalissya@outlook.com. Prijzen: € 7,50 t/m 25 jaar, volwassenen betalen € 10,00.


Het Wereldje van Beer Ligthart

Berend belandt na een ongeluk in het ziekenhuis. Het besef dat hij blind geworden is brengt veel teweeg. Hoe heb je nog visie zonder zicht? In dit ziekenhuis ontmoet hij vrienden voor het leven en groeit hij naar acceptatie toe. "Een klein wereldje vol geluiden, de rest is fantasie."

Jong theatertalent
In 2017 heeft Alissya Brouwer ervaring opgedaan met het stuk Tweestrijd, een voorstelling geschreven in samenwerking met twee jonge acteurs. Na zes voorstellingen, op het Nova College, in Pier-K, en de grote zaal van De Meerse smaakte dit naar meer. Het boek van Jaap ter Haar inspireerde Alissya om een nieuw stuk te schrijven en met de verkregen rechten is ze gaan werken aan een nieuwe productie.

Samenwerking

Het stuk is geheel gecreëerd door Alissya Brouwer met ondersteuning van MENES, het jongerenparticipatieplatform van de gemeente Haarlemmermeer en onderdeel van MeerWaarde, faciliteiten van Stichting Maatvast en inbreng van de acteurs.