• Dave Lange maart vorig jaar op het vertrouwde veld van DIOS.

    Jos van Rooijen
  • Boven, tweede van links: Dave Lange (Promotie DIOS1).

    DIOS

Hoofdtrainer DIOS plotseling overleden

NIEUW-VENNEP Dave Lange, de geliefde hoofdtrainer van voetbalclub DIOS, is tijdens het mountainbiken onverwacht op 48-jarige leeftijd overleden.

Frans Tol

Voorzitter Peter Damen toont zich geschokt. "Dit verlies van onze zeer geliefde hoofdtrainer hakt er bij ons flink in. Dave Lange was 30 jaar lid van onze vereniging, was een echte DIOS-man en had de zes laatste jaren flink succes als hoofdtrainer. En aan het aantal condoleances van clubleden, dorpsgenoten en andere verenigingen te zien, die ik nu al heb mogen ontvangen, was hij een zeer geliefd mens. Dave was pas 48 jaar, en sportinstructeur bij de politie."

MEDEDELING Op de website van DIOS staat de navolgende mededeling van het bestuur. "Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het plotseling overlijden van onze geliefde hoofdtrainer Dave Lange. Onze gedachten gaan uit naar Miranda, de kinderen en naaste familie. In de komende dagen zullen wij iedereen informeren op welke wijze wij aandacht zullen besteden aan dit grote verlies." 

Dave Lange laat een vrouw, een zoon en een dochter na. Peter Damen: "Wij hebben nu de trainingen en wedstrijden voor komende week stilgelegd, maar zullen nog wel met de hoofdselectie om de tafel gaan hoe wij dit verder zullen verwerken en oppakken." 

GESPREK Damen wilde verder niet uitgebreid op het overlijden ingaan omdat hij eerst een gesprek met zijn vrouw wilde hebben. "Pas als wij haar gesproken hebben zullen wij verdere gaan bepalen hoe met dit verlies als club om te gaan."

Ook bij de Vennepse buurman FC VVC is het nieuws over het plotselinge overlijden van Lange hard aangekomen. Het eerste zal vanavond met rouwbanden spelen als het oefent tegen Roda '23. Daarnaast wordt de wedstrijd, die om 20.15 uur begint, voorafgegaan door een minuut stilte. Leden die behoefte hebben om samen te zijn, zijn vanaf 19.30 uur welkom in het clubgebouw.