• Rob Schalkwijk en Wim Buitenhuis (r) komen beiden aan bod in de aflevering.

    Dick de Jong

Man bijt hond op zoek naar 'nieuws uit Zwaanshoek'

ZWAANSHOEK In een aflevering van Man bijt hond gisteravond stond Zwaanshoek even in de schijnwerpers. De cameraploeg van het SBS6 programma ging langs bij Kringloopwinkel 't Zwaantje en vroeg daar de medewerkers of "zij nog nieuws hadden."

In het item 'Nieuwsjager' gaat het eigenzinnige programma op zoek naar lokale nieuwtjes om die onder de aandacht te brengen. Zo gingen zij langs bij de Kringloopwinkel in Zwaanshoek en werd het 'Repair Café' dat daar gevestigd is, uitgelicht.

Hier gebeurd het! Het repareren, schoonmaken, testen en lichte reparaties van het repair café

De verslaggevers kwamen eerst bedrogen uit. Geen nieuws uit Zwaanshoek... Maar toch bleek daar helemaal achterin de kringloopwinkel een man te zitten die wel een nieuwtje kon brengen. "Hier gebeurd het!" roept Wim Buitenhuis uit. "Het repareren, schoonmaken, testen en lichte reparaties", vertelt hij trots over 'zijn' repair café. 

Wim is bezig om een portable dvd-speler weer tot leven te wekken. "Deze is tien of vijf euro", legt hij uit. "U ging wel snel van 10 naar 5", vraagt de verslaggever. "Ja, ik realiseer me dat die voedingskabels er niet bij horen", is het antwoord.

Het is nog even spannend of de dvd-speler weer gaat werken. "Als hij het maar half doet, gaat de prijs dan van 5 euro naar 2,50 euro? vraagt de verslaggever. "Nee, als hij niet compleet is, dan gaat hij de vuilnisbak in." Een andere dvd doet wonderen. "Hij werkt weer, dat is fantastisch!" Nog even een doekje eroverheen en hij is weer als nieuw. 

De bewuste aflevering: Zwaanshoek komt vanaf 5.45 minuten in beeld.

(tekst gaat verder onder de video)

 Pas geleden kwam de Kringloopwinkel nog uitgebreid aan bod in Witte Weekblad Nieuw-Vennep, waar zij lieten weten erg blij te zijn met de (nieuwe) vrijwilligers die het repair café levend houden. Wie nog kapotte spullen heeft en deze wil laten maken, Kringloop  Zwaantje is gevestigd aan de Bennebroekerweg 946-B in Zwaanshoek.

Lees ook: Kringloopwinkel 't Zwaantje gaat de strijd aan.

Het item is ook hier terug te kijken.