• René Heijmans
  • René Heijmans

Minder kraampjes, minder bezoekers, jaarmarkt Badhoevedorp een stuk rustiger

BADHOEVEDORP - Met een temperatuur van rond de 23° in Badhoevedorp was het een zomerse editie van de jaarmarkt afgelopen zaterdag. Er was een gevarieerd aanbod. Kleding voor jong en oud, schoenen, sieraden en modeaccessoires.

Op huishoudelijk gebied was het nodige te krijgen, van dekbedovertrek tot opbergdoos. En uiteraard werd ook de inwendige mens niet vergeten. Vietnamese loempia, poffertjes, hamburgers, en een groot aanbod van aardbeien en kersen. De kermis is dit jaar niet tegelijkertijd, daar kunnen we komend weekend van genieten. Maar toch was er voor de allerjongsten wel wat vertier op dit gebied. Ze konden bungeejumpen, een rondje maken in de zweefmolen, rode wangen krijgen op het springkussen of door de schmink of een ritje maken op de rug van een pony.

ZEILBOOT OP DROGE Scouting Leeghwatergroep had met een trailer ervoor gezorgd dat een complete zeilboot op het droge stond, zodat kinderen de boot van dichtbij konden verkennen. Op de hoek van de Sloterweg en de Zeemanlaan waren, zoals gebruikelijk, flitsende demonstraties te zien van leerlingen van Dansschool Ponne. Ook een aantal lokale verenigingen was aanwezig, zoals de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, en de Zonnebloem. En bij Foto en CD-shop Halsema werden 2dehands boeken verkocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de zorgboerderij De Badhoeve.

Omdat deze editie in het Hemelvaart weekend viel met prachtig weer waren er wat minder bezoekers dan gebruikelijk. Ook ontbrak een aantal lokale winkeliers die normaliter ook een kraampje gehuurd zouden hebben. Grote afwezige dit jaar was ook de gemeente Haarlemmermeer, die normaliter met veel informatie een stand bemand op deze jaarmarkt. Wellicht lukte het niet om in het Hemelvaartweekend een stand te bemannen?

Lokale winkeliers ontbraken om verschillende redenen overigens. De winkeliers aan de Pa Verkuyllaan was dit jaar door de organisator alleen kraamruimte aangeboden op het winkelgebied Sloterweg/Lorentszplein. "Dat is voor veel winkeliers niet wenselijk, dus hebben we zelf wat geregeld," aldus Gitte Verduyn Lunel van de gelijknamige kralenwinkel. Vorig jaar slaagde zij erin, samen met andere winkeliers, om het feest ook op dit winkelgebied aantrekkelijk te maken. "We zijn nu niet eens benaderd en we hebben maar heel weinig reclame gezien dit jaar."

Renée Heijmans