• Foto: Lisette Ruzius/BDU

'Minder verkeersborden in bestaande dorpen onmogelijk'

HOOFDDORP Het is praktisch onmogelijk om in de bestaande dorpen van de gemeente veel verkeersborden weg te halen. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer dinsdag gezegd tijdens het persuurtje.

De fractie van Forza wilde eerder weten of er niet borden kunnen weggehaald op de wegen van Haarlemmermeer. Volgens de partij wemelt het van de onnodige borden in Haarlemmermeer.

De dorpsraad van Burgerveen was de eerste die aanklopte bij de gemeente met het verzoek om in dit dorp een proef te houden. Volgens wethouder Reneman is echter uit onderzoek gebleken dat het ondoenlijk om veel borden te verwijderen in het dorp. "We zijn op precies 2 borden gekomen die overbodig zijn."

Reneman stelt dat het door de structuur van de dorpen komt dat er geen borden kunnen verdwijnen. Doorgaande wegen lopen door een dorpskern en in dat geval heb je altijd verkeersborden nodig, aldus de wethouder. In dorpen in de provincie Groningen kan dat volgens Reneman wel heel goed.

De wethouder stelde dat de gemeente er wel naar streeft om in nieuwe wijken zo min mogelijk borden te plaatsen. In buurten is dat volgens hem wel mogelijk.