Minimaal 100 bewoners kiezen voor groepsaankoop zonnepanelen

HOOFDDORP - Haarlemmermeer krijgt er binnenkort in ieder geval weer zo'n honderd woningen bij met zonnepanelen. Een grote groep deelnemers aan de groepsaankoop werdewoensdagavond nader geïnformeerd in het raadhuis te Hoofddorp.

Daar was ook Andrea van der Graaf, directeur van Tegenstroom (de lokale energieleverancier heeft bewoners attent gemaakt op de mogelijkheden van de groepsaankoop) bij aanwezig. Zelf spreekt zij van een geslaagde promotiecampagne. "Tegenstroom is een groot voorstander van zonnepanelen. Het is schone energie en je wekt het lokaal op, want de panelen zitten immers op je eigen dak. Zo werken we samen aan een veilige onafhankelijke energievoorziening."

Volgens de directeur is de belangstelling voor zonnepalen blijvend hoog. "Alleen al in Haarlemmermeer hebben 852 huishoudens zich aangemeld voor de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in Noord-Holland. Zij hebben allemaal een persoonlijk aanbod ontvangen. 110 Bewoners hebben het aanbod al geaccepteerd. En ik verwacht dat dit aantal flink zal oplopen na de overweldigende opkomst gisteravond (er waren zo'n 220 bezoekers)".

In Haarlemmermeer gaat het bedrijf SolarNRG de zonnepanelen installeren. Dit bedrijf was met meerdere vertegenwoordigers aanwezig, net zoals van SamenZonneEnergie. Zij verzorgden een aantal presentaties, waarna bezoekers de informatiemarkt konden bezoeken. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot 26 januari via SamenZonneEnergie. Inschrijvers krijgen direct een persoonlijk aanbod van SolarNRG . Voor meer informatie: de helpdesk van SamenZonneEnergie, (0800) 424 66 77.

SamenZonneEnergie heeft inmiddels in 60 gemeenten groepsaankopen georganiseerd. Tot nu toe zijn er bijna 100.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij ongeveer 10.000 huishoudens in Noord- en Zuid-Holland.

Het voornemen is om ook volgend jaar een groepsaankoop te organiseren. Bewoners hebben tot 26 januari de tijd om het aanbod te accepteren. Alle panelen worden uiterlijk juli 2015 geïnstalleerd.