• Google Maps

Minister onder vuur vanwege kwestie Hoofdvaart College

HOOFDDORP De kwestie van de naar huis gestuurde techniekinstructeur van het Hoofdvaart College blijft de gemoederen bezig houden. Minister Arie Slob ligt volgens De Telegraaf inmiddels onder vuur in de Tweede Kamer vanwege de manier waarop hij met de kwestie is omgegaan. 

Een techniekinstructeur van het Hoofddorpse Hoofdvaart College werd eerder dit jaar op non-actief gesteld omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De kwestie trok veel aandacht en leidde zelfs tot Kamervragen. De school en de instructeur zitten inmiddels in een mediation-traject om te bepalen hoe het nu verder moet. 

ONDER VUUR Ondertussen is in de Tweede Kamer volgens De Telegraaf onderwijsminister Arie Slob onder vuur komen te liggen. Slob schreef in een brief dat de onderwijsinspectie het 'begrijpelijk' vond dat de docent even niet meer voor de klas mocht staan, maar de Inspectie trok deze conclusie zonder met de instructeur zelf te hebben gesproken. CDA'er Michel Rog vindt volgens het dagblad dat Slob met zijn brief de reputatie van de instructeur door het slijk heeft gehaald.

Ook in de rest van de Tweede Kamer wordt de verontwaardiging aan het adres van Slob 'breed gedragen', aldus De Telegraaf.