• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Mireille Geus presenteert 'Dans' bij Stevens

HOOFDDORP Gouden Griffel winnares Mireille Geus heeft vrijdag 2 maart haar nieuwste kinderboek ‘Dans’ gepresenteerd bij boekhandel Stevens. Het werd een feestelijke presentatie tussen de boeken en tijdschriften, met toespraken en – hoe kan het anders – dans.

Dat laatste onderdeel werd verzorgd door Jody Duijn en Rens Wiltjes, twee talentvolle dansers en leerlingen van Laura Wissing die al sinds 1998 dans-, drama- en yogales geeft bij Pier K in Hoofddorp.

Daarnaast waren er korte toespraken van onder meer de uitgever, werden stukjes uit het boek voorgelezen (door echtgenoot en dochter) en waren tientallen fans van de schrijfster aanwezig in de boekhandel. Ze kregen allemaal te horen hoe het boek tot stand is gekomen, dat Mireille er tot op het laatste moment aan gewerkt heeft mede omdat haar uitgever haar had toegefluisterd ‘dat er een beter boek in (jou) zit’.

“Er is heel veel herschreven. Maar het heeft gewerkt”, liet de schrijfster weten die tijdens het schrijven aan ‘Dans’ ook schreef aan een ander boek maar dan voor volwassenen. Dans is vooral geschreven voor een veel jongere doelgroep (10 plus) die via een van de hoofdpersonen (dochter Maxime) meer te weten komt over thema’s als ouderliefde, onzekerheid en het volgen van je droom. Maar ook hoe moeilijk het soms kan zijn om als dochter van een (in dit geval) beroemde Russische danser de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

Het resultaat is een bijzonder en herkenbaar verhaal geworden dat leest alsof je zelf in de balletschoenen staat en auditie moet doen.