Moedeloosheid over Hart van Zwanenburg

ZWANENBURG Het bestuur van de dorpsraad probeert vooralsnog de moed erin te houden, maar 'de man in de straat' heeft er geen vertrouwen meer in dat het grote project 'Hart van Zwanenburg' ooit nog van de grond komt.

Zoveel werd gisteravond wel duidelijk tijdens openbare bestuursvergadering van Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg. Geen nieuws, goed nieuws wordt weleens gezegd, maar daar werd in De Olm toch iets anders over gedacht. De geplande megaverandering aan de Dennenlaan is een ingewikkeld proces waar veel partijen bij betrokken zijn en waarbij het een met het ander te maken heeft maar het is echt de hoogste tijd dat er iets gaat gebeuren was men unaniem van mening. "De tranen springen ons in de ogen. We proberen de moed erin te houden en onszelf voor te houden dat het allemaal wel goed komt maar het valt niet mee. Wat gaat er gebeuren met de Lidl, hoe staat het ervoor met de voormalige Mavo? Begin dit jaar heeft de gemeente beloofd dat we vóór de zomer duidelijkheid zouden hebben en volgens ons is de zomer al begonnen", betoogde voorzitter Peter Vreeswijk.

Uit reacties van aanwezige Zwanenburger valt op te maken dat ze er niet meer in geloven. "We beginnen moedeloos te worden. De Olm wordt steeds slechter, door het uitblijven van duidelijkheid leggen verenigingen het loodje en her en der in het dorp worden momenteel activiteiten ontwikkeld die niet daar, maar in het nieuwe dorpshuis zouden moeten plaatsvinden." De hoop blijft gevestigd op de toezegging dat de pot met geld voor de realisatie van het project gereserveerd blijft. "Maar voor wiens rekening komt de inflatie van de bouwkosten? Immers, de gigantische vertraging die is ontstaan doordat de gemeente haar huiswerk niet goed gedaan heeft, was destijds niet aan de orde."

De dorpsraad wil bij alle bewoners van Zwanenburg en Halfweg in juli een nieuwsbrief laten bezorgen. Met naar gehoopt wordt antwoorden op vragen als wat de status van het project is en waarom het allemaal zo lang duurt.