• Trudy Witteman

Mogelijk vertraging door wegwerk Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Automobilisten op de A9 en A4 moeten vanaf zaterdag rekening houden met extra reistijd rond Badhoevedorp. Rijkswaterstaat werkt daar aan het verleggen van de snelweg A9 ten zuiden van de plaats langs. Mensen moeten rekening houden met vijftien tot dertig minuten extra reistijd, aanrijdingen en slechte weersomstandigheden daargelaten.

Tot 16 december wordt verkeer op de A9 uit de richting Haarlem vanaf het knooppunt Raasdorp over een tijdelijke slinger geleid. Daardoor kan er ter plekke naar inschatting van 'omgevingsmanager' Peter Faas 3 tot 4 kilometer file ontstaan. De werkzaamheden kunnen ook gevolgen hebben voor het verkeer op de A4 (in beide richtingen) maar die zullen minder zijn dan op de A9. Voor weggebruikers vanuit Amsterdam richting Amstelveen/Aalsmeer geldt een omleidingsroute.

In het voorjaar van 2017 wordt de rijrichting vanuit Amstelveen naar Haarlem verlegd. Het oude snelwegtracé wordt daarna gesloopt en heringericht. Met het project wil Rijkswaterstaat de geluidsoverlast voor Badhoevedorp terugdringen en de luchtkwaliteit verbeteren. Ook moet de wegomlegging zorgen voor minder files waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar zijn.