• Jan Aukes

'Motie van onvermogen' voor wethouder Steffens

HOOFDDORP Jerry Helmers uit Badhoevedorp heeft donderdag tijdens de raadsvergadering een 'motie van onvermogen' uitgedeeld aan wethouder Marjolein Steffens-van de Water. Volgens Helmers verdient de wethouder die motie, omdat ze zou weigeren actie te ondernemen op een initiatief van hem.

De Badhoevedorper was eind vorig jaar al eens als inspreker in de gemeenteraad met het voorstel om samen met bewoners van de noodopvang in Vijfhuizen het regenboogvak in het centrum van Hoofddorp te bezoeken. Dat kleurige regenboogvak nabij de voormalige V&D staat symbool voor de seksuele diversiteit die Nederland kent. Volgens Helmers was een bezoek met migranten een goed idee om de gasten uit de noodopvang te laten zien hoe er in ons land met seksuele diversiteit wordt omgegaan.

De meeste raadsfracties waren enthousiast over het initiatief van Helmers. Ook wethouder Steffens toonde zich positief. Zij zegde toe er nog bij de Badhoevedorper op terug te komen.

Jerry Helmers klaagde donderdag dat dit '217 dagen later' nooit altijd niet is gebeurd. Na 100 dagen had hij de wethouder maar eens aangesproken via Twitter. Steffens was toen verbaasd dat de Badhoevedorper niet de brief aan de gemeenteraad had ontvangen. Later heeft Helmers die alsnog gekregen. "Daarna heb ik weer helemaal niks gehoord. Niets doen is geen optie. Deze wethouder moet meer actiebereidheid tonen." Helmers deed een concreet voorstel voor overleg: de volgende ochtend.

Marjolein Steffens was zich van geen kwaad bewust. Volgens haar is Jerry Helmers in februari uitgenodigd voor een gesprek, maar is daar geen enkele reactie op gekomen. De wethouder zei nog altijd bereid te zijn met de Badhoevedorper te overleggen om zijn idee nader uit te werken.