• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Musicalprestatie van de Juliana van Stolbergschool

HOOFDDORP Kun je in één dag een musical instuderen en opvoeren en meteen ook de attributen maken? Het antwoord op die vraag is een duidelijk ja. Bleek dinsdag 17 oktober op de Juliana van Stolbergschool. Een groot applaus was er voor de acteurs.

Het viel niet mee, zeggen de kinderen zelf, de leerkrachten, de vele hulpouders en Judith van Laar en Paul Sprenger van Theater Spring. Maar samen is het toch gelukt. In één schooldag een hele musical instuderen en opvoeren voor ouders, grootouders en andere familieleden en daarmee ook nog eens heel veel applaus oogsten.

Verdiend applaus overigens, want zet het maar eens op een rijtje. Rond kwart voor negen naar binnen en naar je eigen klas. Vervolgens in groepen delen van een musical instuderen. Dus zang, tekst en toneel. Vervolgens al die delen samenvoegen tot één geheel. Eten tijdens de pauze (met dank aan de overblijfouders). Schminken (met dank aan een andere groep ouders), heel kort buiten spelen, een generale repetitie en om kwart voor drie dan toch de echte uitvoering voor (groot)ouders en broers en zussen.

Het ging allemaal prima. De ingestudeerde teksten, de uitvoering zelf en de reis in 8 dagen naar het bekende Jules Verne verhaal van de reis in 80 dagen. Of, zoals Paul Sprenger het verwoordde, "het applaus maakt duidelijk of het geslaagd was. En er was applaus. Veel zelfs."

Meer over de musical in HCnieuws.nl van donderdag.