• Leger des Heils

Koor Leger des Heils treedt op in Rijsenhout

RIJSENHOUT Het Kominn team presenteert zaterdag 9 november om 20.00 uur in de ontmoetingskerk 'De Amsterdam Staff Songsters'

De Amsterdam Staff Songsters is het toonaangevende koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden). De naam Amsterdam Staff Songsters is de officiële benaming en stamt uit de tijd dat het hoofdkwartier van het Leger des Heils was gevestigd in Amsterdam. Tegenwoordig staat het hoofdkwartier in Almere. Op deze locatie repeteert het koor wekelijks op vrijdagavond. Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten ook optredens te verzorgen in tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc.

De dienst op zondag wordt geleid door de algemeen leider met medewerking van het koor. Het repertoire is zeer afwisselend, van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap 'dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt!' 
Het koor heeft een begeleidingsgroep bestaande uit piano, bas en drums. De muzikale leiding is in handen van Roel van Kesteren. Algemeen leider is majoor Caroline Roos.
Het koor heeft verschillende cd's opgenomen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op de nationale televisie en radio.
Entree: 5 euro, reserveren via Songsters@pknrijsenhout.nl of 06-51535056.