• Pr

Zondagmiddagpodium: Marlous Lazal & ensemble

NIEUWE-VENNEP Het Zondagmiddagpodium presenteert op 20 oktober Marlous Lazal & ensemble met het warme theaterconcert Heimwee om 14.00 uur in Gebouw van Pier K, Harmonieplein 2, in Nieuw-Vennep.

MUZIEK MET EMOTIES Muziek als doorgeefluik van persoonlijke emoties. Marlous Lazal weet er wel raad mee. Samen met haar trio topmuzikanten verandert ze een lied in gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid. En dat alles samengevat in de titel van het theaterconcert Heimwee. Het Parool gaf ooit vier sterren voor haar album Un amor en la distancia (Een liefde in de verte) en dichtte haar een 'bronstige stem en dierlijke muzikaliteit' toe. Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu, in samenwerking met Rob Chrispijn, ook vol overgave op eigen Nederlandstalig werk.

SPAANSE EN NEDERLANDSE SONGS De Spaanstalige songs in 'Heimwee' zijn van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. In een muzikale rondreis gidst ze je door Sevilla, Granada, Havana en Buenos Aires met als uiteindelijke thuishaven Nederland. Een middag met Marlous Lazal kruipt diep onder de huid en trekt u mee in de intense hartslag van Buenos Aires om u daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff. Aangewakkerd door de warme stem van Marlous en de muzikale topbegeleiding van Mark Wyman (pianist en arrangeur), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann (contrabas) groeit het verlangen naar verre oorden. Wees welkom bij Heimwee.

KAARTVERKOOP EN INFORMATIE Kaarten à 5 euro, inclusief een kopje koffie of thee zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 – 569 8873. Ook voor meer informatie kunt u op dit tijdstip terecht.