• Prince tribute

Muzikaal eerbetoon aan Prince

HOOFDDORP Beautiful Strangers brengt zaterdag 26 januari in Poppodium Duycker een muzikaal eerbetoon aan Prince

Beautiful Strangers is een collectief van muzikanten dat spontaan is ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommigen was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt. De band trekt door het land onder de naam Beautiful Strangers.

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

LET' S GO CRAZY Na een zeer succesvolle, met vijf sterren bekroonde, theatertour langs bijna 50 theaters gaat dit gezelschap nu het clubcircuit in met een nieuwe show 'Let's Go Crazy'. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Purple Rain, de hits komen allemaal voorbij.

LINE-UP De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld, zingt bij Alain Clark en schitterde onlangs met Chaka Khan, is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van het collectief Beautiful Strangers. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane, Alain Clark en Jarreau Vandal's live band. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) afgewisseld met bassist Joan Comaposada (Big, Black & Beautiful, Berget Lewis, Yuri Honing) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen).

Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazers sectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en Doe Maar. Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerede tevens de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie 'ConFuse'