Na zomer komst nieuwe brug

NIEUW-VENNEP Vermoedelijk al na de zomer komt er een rechte brug over de Vivaldisingel in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep. De brug is speciaal bedoeld voor rolstoelers en mensen met een rollator en verbindt het Zomerpark met het winkelcentrum in Getsewoud. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Beheer en Onderhoud dinsdag bekendgemaakt.

In tegenstelling tot eerdere berichten verdwijnt de bestaande hoge brug over de Vivaldisingel niet. Er komt er gewoon eentje bij. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten om hiervoor 130.000 euro uit te trekken. Wethouder Steffens is erg blij met dit besluit. Volgens haar komt er straks een gedegen brug van duurzaam materiaal.

 

JAAR UITGESTELD Om de aanleg van de brug financieel mogelijk te maken is besloten om werkzaamheden aan andere bruggen in en om Nieuw-Vennep met een jaar uit te stellen. Steffens: "Dat gaat niet om heel ingrijpende dingen. De veiligheid is in elk geval niet in het geding. Als dat wel zo was geweest, hadden we die werkzaamheden natuurlijk nooit uitgesteld."

Het ongemak van de hoge brug over de Vivaldisingel was aangekaart door Bert Eikendal die in het woonzorgcentrum In het Zomerpark woont. Hij zit in een rolstoel. De Venneper stelde de kwestie aan de orde tijdens een bezoek van B en W aan de wijk Getsewoud aan. Wethouder Steffens begreep precies waar Bert Eikendal het over had en beloofde er iets aan te zullen gaan doen. Die belofte is met het collegebesluit van deze week waargemaakt.

In totaal liggen er zes bruggen naar de vier seizoenen-parken in de wijk. Het collegebesluit betekent niet dat er nu 6 rechte bruggen komen in Getsewoud. De brug over de Vivaldisingel is de belangrijkste verbinding, omdat rolstoelers uit het woonzorgcentrum nu in staat zijn om zonder hulp naar het winkelcentrum te komen. Bert Eikendal liet al eerder weten erg blij te zijn met dit 'geweldige goede nieuws'.