• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

'Naam Haarlemmermeer handhaven'

ZWANENBURG Voor mensen die zich het hoofd breken over een nieuwe naam voor de fusiegemeente heeft Theo van Heese een goede raad. "De naam Haarlemmermeer is zó bekend en zó'n goed product dat je daar niets aan moet veranderen."

Geen Haarlemmerwoude of Liedemeer. Absoluut niet. De CDA-fractievoorzitter vindt dat de naam Haarlemmermeer dusdanig bekend is dat de nieuwe gemeente die op 1 januari 2019 ontstaat na de fusie tussen 'zijn' Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer de naam van de grote buur moet blijven houden. Hij laat dat weten tijdens de inloopbijeenkomst die gisteravond in het speeltuingebouw in Zwanenburg is gehouden en waarbij inwoners en andere belangstellenden met hun ideeën en vragen over de samenvoeging terecht konden bij de beide burgemeesters, een aantal wethouders en raadsleden van de beide gemeenten.

Van Heese woont in Spaarndam-Oost (gemeente H&S) en volgt met kromme tenen de lobby van de dorpsraad die wil dat Oost overgaat naar Spaarndam-West (gemeente Haarlem). "Dan zijn we één dorp in één gemeente wordt gesteld. Alsof er nu een scheiding is. Er is helemaal geen scheiding, de zaak wordt veel te veel opgeklopt. We zijn één dorp. We gaan naar de kroeg in West en naar de supermarkt in Oost. Niks mis mee. Wij vinden het nog steeds verstandig dat gekozen is voor Haarlemmermeer en kijken uit naar de trouwdag."

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.