Nachtafsluitingen A4

HAARLEMMERMEER Rijkswaterstaat werkt aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In verband met deze werkzaamheden vinden er van dinsdag 29 maart tot zaterdag 2 april nachtafsluitingen plaats op de A4 richting Amsterdam bij knooppunt Badhoevedorp. Het verkeer op de A4 richting Amsterdam wordt vanaf knooppunt Badhoevedorp omgeleid via de A9 en A2.

In totaal vinden er vier nachtafsluitingen plaats. De eerste drie afsluitingen vinden plaats in de nachten tussen dinsdag 29 maart en vrijdag 1 april en duren van 0.00 uur tot 05.00 uur. De laatste afsluiting is in de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april en duurt van 0.30 uur tot 06.00 uur.

Tijdens de afsluitingen wordt het verkeer richting Amsterdam via knooppunt Badhoevedorp, de A9, knooppunt Holendrecht en de A2 naar de A10 rond Amsterdam geleid. De extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

VIADUCT NIEUWE A9 Voor het viaduct van de nieuwe A9 over de A4 en Schiphol-spoorlijn worden tijdens de nachtafsluitingen boven de A4 betonnen balken geplaatst op de steunpunten van het nieuwe viaduct. Voor deze zware, lange balken zijn twee hijskranen nodig en vanwege de veiligheid kan er geen verkeer langs of onder de werkzaamheden door rijden. In de zomer van 2016 worden de balken boven de A4 richting Schiphol/Den Haag geplaatst.

OMLEGGING A9 De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit.