• Archief

Nachtelijke 'hardloper' in Hoofddorp blijkt gezochte inbreker

HOOFDDORP De politie heeft in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juni rond 3.20 uur een 17-jarige Hoofddorper aangehouden na een diefstal vanaf een bouwterrein in Heemstede. De jongeman verraadde zichzelf door zich voor te doen als hardloper. 

De daad was gezien door een getuige, die de politie inschakelde. Die zag een bestelbus, die was gezien bij de diefstal, rijden op de N201 bij Hoofddorp. Agenten wilden de bestuurder controleren en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde dit. Op de Roosduinen kwam het voertuig tot stilstand omdat de bestuurder niet verder kon rijden vanwege paaltjes op de weg. Direct ging de bestuurder er hardlopend vandoor. Hierop verloren de agenten de verdachte uit oog.

HONDENGELEIDER Besloten werd een hondengeleider ter plaatse te laten komen. Op het moment dat die zijn hond uit de auto haalde, kwam er in het holst van de nacht een 'hardloper' aangelopen. De jongen zei lekker aan het hardlopen te zijn. Niet een heel aannemelijk verhaal zo midden in de nacht, vonden de agenten. Bovendien voldeed de jongen aan het signalement van de weggevluchte verdachte.

De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.